خواص بی نظیر ارده کنجد
ارده چیست؟
ارده که به نام های تاهینی یا طحینه هم شناخته می شود در واقع نوعی خمیر یا سس است که از دانه های کنجد تفت داده شده و کوبیده شده به دست می آید و عنصر رایج در آشپزی خاورمیانه، مدیترانه و کشور های آفریقایی می باشد. رنگ ارده قهوه ای مایل به زرد است، بافت نرم و صاف روغنی داشته و طعم آن کمی تلخ می باشد.
– طرز تهیه ارده
برای تهیه ارده، ابتدا دانههای کنجد را پس از جمعآوری، خیس میکنند تا پوسته سیاه یا قهوهای رنگ و نازک آن به راحتی جدا شود. سپس دانههای سفید رنگ و پوست کنده کنجد را با دستگاه ارده گیر له میکنند و خمیر نسبتا شلی بهدست میآورند که به این خمیر، ارده میگویند.
– طبع ارده چیست؟
طبیعت و مزاج ارده گرم و تر می باشد. ارده کنجد سرشار از ترکیبات فنلی، لینولئیک اسید، اولئیک اسید، تیامین، کلسیم، آهن، فسفر، مس، روی، سلنیوم، اسید های آمینه از جمله لیزین، تریپتوفان، متیونین و پروتئین است.
– آیا روغن ارده کنجد همان روغن کنجد است؟
روغن ارده کنجد در نظر بسیاری از مصرف کنندگان همان روغن کنجد محسوب میشود و در خرید روغن ارده کنجد خوراکی و درمانی این نظر در بسیاری از خریداران صادق است. اما باید توجه داشت که بین روغن ارده کنجد و روغن کنجد تفاوت وجود دارد.
تفاوت اصلی بین این دو صرفا در نحوه استخراج این دو محصول روغنی است. بر اساس شیوه روغنگیری از محصول کنجد، میتوان دو نوع محصول روغنی را تولید کرد.
۱- خواص غذایی ارده
- ارده خاصیت گرما و انرژی بسیاری برای فرد داشته و از این جهت اغلب آن را در فصل زمستان استفاده میکنند
- توصیه می شود افرادی که لاغر هستند و تمایل بسیاری به چاق شدن دارند، از ترکیب ارده و شیره استفاده کنند .
- همچنین ارده در تقویت قوای جنسی بسیار موثر بوده و بدین جهت علاوه بر خاصیت غذایی، خاصیت درمانی را نیز شامل میشود.
- ارده را به دلیل خاصیت انرژیزا میتوان در وعدههای صبح صرف کرده و کودکان نیز می توانند در هنگام صبح بصورت وعده صبحانه حلواارده و یا ارده میل کنند و بدینترتیب تا آخر روز از انرژی کافی برخوردار خواهند بود.
- همچنین مصرف ارده برای تقویت حافظه کودکان از سوی پزشکان و کارشناسان صنایع غذایی، به وفور سفارش شده است.
۲- خواص درمانی ارده
- ارده قابلیت برطرف ورمهای عضلانی را داشته و حتی دملها را نیز از بین میبرد.
- خوردن ارده خالص باعث دیر هضمی و بی اشتهایی میشود، درنتیجه توصیه شده که آن را با عسل و سرکه مخلوط کرده و سپس صرف شود.
- ارده به عنوان مسکن درد و جهت پماد مالیدنی بر موضع درد نیز بکار میرود.
- استفاده از ارده، جهت درمان بیماریهای رحم، کرختی، کاهش فشار خون بالا، بیماران فلج و ناتوان، یبوست، نرم شدن سینه، درمان کلسترول خون، درمان کمخونی، یبوست، جلوگیری از پوکی استخوان، برطرف کننده ورم مفاصل، جلوگیری از سرفههای شدید و بیماری هایی از این نظر نیز توصیه شده است.
- ارده در جهت کاهش درد عضلانی، زخم های چرکی و مواردی از این نظر نیز استفاده میشود.
- ترکیب کنجد و ارده و مصرف روزانه آن جهت درمان کبد و کلیه بسیار قابل توجه بوده و بدین جهت به بیمارانی که دچار کبد چرب و یا اختلالات کلیوی هستند، به وفور توصیه میشود.
- همانطور که گفته شد جهت درمان درد استخوان و تسکین دردهای عضلانی، گرفتگی عضله، کمر درد، پا درد و در رفع بسیاری از بیماری ها بسیار مفید است
- ناگفته نماند که مصرف ارده به دلیل طبع گرم آن، در بیماران ام اس درصورت عدم آلرژی به آن نیز مفید استعلاوه بر خواص درمانی ارده که در بالا ذکر شد، گفتنی است که ارده در پیشگیری بیماریهای قلبی، عروقی نیز بسیار سودمند است.
-
خواص ارده برای قلب
کنجد که ماده اصلی تهیه ارده است، خواص بسیاری دربر دارد که میتوان به کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا، تریگلیسرید و کلسترول بد اشاره کرد. تمام این موارد باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامت قلب میشود.محققان در آمریکا روی ۵۰ نفر از افرادی که مشکل قلبی داشتند، تحقیقاتی صورت دادند. این افراد موظف بودند که به مدت ۲ ماه، ۴۰ گرم یا ۱.۵ قاشق در روز ارده کنجد مصرف کنند تا تأثیر ارده برای قلب را متوجه شوند. در پایان تحقیقات، افرادی که روزانه ۱.۵ قاشق ارده کنجد مصرف میکردند، کلسترول بد خونشان به شکل قابل توجهی نسبت به افرادی که تنها دارو مصرف میکردند، کاهش یافت و به نظر میرسد معجزه ارده برای قلب باور پذیر است.
در واقع ارده کنجد نه تنها کلسترول بد خون، بلکه فشار خون بالا را به صورت نتیجهبخشی کنترل میکند. در نتیجه افرادی که به صورت روزانه ارده کنجد در صبحانه یا وعدههای غذایی خود مصرف میکنند، در معرض مشکلات و سکته قلبی کمتری قرار خواهند گرفت.
ارده کنجد غذایی مناسب برای کاهش وزن
ارده اشتها را کاهش میدهد. از این خاصیت میتوان در رژیمهای کاهش وزن برای سردمزاجان بهره برد. چرا که موجب کاهش اشتها به مصرف غذای بعدی میشود که از این اثر نیز میتوان در رژیمهای لاغری استفاده کرد. از اینرو افراد برای لاغری میتوانند یک یا نیم ساعت پیش از وعده غذایی از ارده کنجد بهمیزان یک یا دو قاشق مصرف کنند. با این کار اشتها کم میشود و غذای کمتری خواهند خورد. البته باید در خوردن آن دقت شود و همراه غذای دیگر خورده نشود چرا که در هضم اختلال ایجاد میکند.
از طرفی ترکیب شیره انگور و ارده کنجد به کسانی که کارهای سنگین و طاقت فرسا انجام می دهند توصیه می شود، چرا که علاوه بر مقوی بودن باعث افزایش حجم عضلات می شود.
البته باید توجه داشت که خوردن بیش از حد ارده کنجد به این دلیل که حاوی چربی بالا و کالری زیادی است موجب چاقی و اضافه وزن خواهد شد. پس اگر شما فرد کم تحرکی هستید و پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمی کنید، با خوردن زیاد این ماده غذایی حتما چاق خواهید شد.
طریق مصرف ارده کنجد
معمولاً ارده را همراه با شیره انگور، شیره خرما یا عسل ترکیب میکنند و بر طبق طب سنتی، ارده برای تقویت قوای جنسی نیز اهمیت بسیاری دارد. ارده را همراه با هر یک از این شیر کنندههای طبیعی به عنوان صبحانه مصرف میکنند تا انرژی مورد نیاز روزانه را حاصل کند.اما ارده و شیره یا عسل به عنوان یک میان وعده همچون عصرانه یا شام سبک نیز موردِ استفاده قرار میگیرد. با این حال بسیاری از کارشناسان تغذیه بر این باورند که اگر میخواهید از ارده و شیره به عنوان شام بهرهمند شوید، بهتر است میزان کمتری نسبت به صبحانه یا میان وعده مصرف کنید.
ارده و شیره انگور
شیره انگور یا دوشاب طبع گرمی دارد و در فصلهای سرد پاییز و زمستان نباید از خوردن ارده و شیره انگور غافل شوید، چرا که به گرمای بدن، افزایش انرژی و تقویت بنیه بدن کمک بسزایی میکند و یک صبحانه کامل و مغذی محسوب میشود.شیره انگور به تنهایی شامل ویتامین آ، ب و سی است و در طب سنتی ارده و شیره توصیه میشود که خانمهای شیرده باید از این صبحانه مقوی بهرهمند شوند، چرا که به شیرشان غلظت میبخشد و برای درمان نفخ خود و نوزاد نیز مناسب خواهد بود.بسیاری از پزشکان به افرادی که دچار کمخونی هستند توصیه میکنند که شیره انگور را در برنامه غذایی خود قرار دهند. همچنین جالب است بدانید که کنجد سفید یا ارده کنجد به درمان کمخونی کمک بسزایی میکند. بنابراین مصرف ارده و شیره انگور برای کمخونی اهمیت بسیاری دارد.ناگفته نماند که مصرف ارده و شیره انگور در کنار یکدیگر به عنوان یک وعده غذایی، فواید بیشماری به همراه دارد و در طب سنتی به آن اهمیت بسیاری میدهند. از این جهت توصیه میکنیم از مصرف ارده و شیره انگور به دلیل خاصیت بسیار و طبع گرم، غافل نشوید.
ارده و شیره خرما
شیره خرما ارزش غذایی بالایی دارد و افرادی که نمیخواهد به هر دلیلی از شکر مصنوعی یا صنعتی در تهیه غذا یا شیرینی استفاده کنند، شیره خرما، بهترین انتخاب خواهد بود. خواص شیره خرما همچون شیره انگور بسیار است و خاصیت ارده و شیره خرما، چندین برابر خواهد بود.شیره خرما طبع گرمی دارد و اگر به دنبال مولتی ویتامین و قند طبیعی هستید، مصرف شیره خرما را نادیده نگیرید، چرا که حاوی ویتامین ب۱، ب۲، ب۳، ب۵، آ و سی است. از این جهت شیره خرما یک تقویتکننده قوی بنیه و افزایش دهنده انرژی محسوب میشود.بسیاری از محققان بر این باورند که شیره خرما باعث افزایش فعالیت باکتریهای مفید در دستگاه گوارش میشود. همچنین پیش از این گفتیم که ارده کنجد به دلیل فیبر، برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش اهمیت بسیاری دارد. از این رو خاصیت ارده و شیره برای دستگاه گوارش قابل اهمیت خواهد بود.
شیره خرما حاوی مقادیر زیادی آهن و اسیدفولیک است که به درمان کمخونی کمک بسزایی میکند. ارده نیز یکی از مواد غذایی مهم در درمان کمخونی محسوب میشود. به همین دلیل بیشتر پزشکان برای افراد کمخون و خانمهای باردار، مصرف ارده و شیره خرما را توصیه میکنند.جالب است بدانید که ارده و شیره خرما، هر دو شامل منیزیم، فسفر و انواع ویتامین ب هستند که برای درمان افسردگی و همچنین رفع خستگی و ضعف بدن کاربرد دارند. در واقع افرادی که میخواهند زندگی سالم داشته باشند یا وزن خود را کاهش دهند، به جای مصرف شکلات و قند میتوانند ضعف بدن خود را با ارده و شیره خرما جبران کنند.
اما از دیگر فواید مهم شیره خرما میتوان به ویتامین دی و سی اشاره کرد. این دو ویتامین به سلامت و زیبایی پوست و مو کمک بسزایی میکنند. در واقع افرادی که قند و شکلات را در برنامه غذایی خود قرار میدهند، به مرور زمان شاهد کدر شدن پوست و ایجاد جوش میشوند. اما خواص ارده و شیره خرما برای پوست و مو ثابت شده است.
ارده و عسل
عسل به عنوان یکی از مهمترین ماده غذایی دارویی در دنیا شناخته شده است که خواص عسل در این مقاله نمیگنجد و ترکیب ارده و عسل چنان اعجابانگیز است که احتمالاً به یکی از وعده یا میان وعدههای اصلیتان تبدیل خواهد شد.عسل خاصیت ضدعفونی برای بدن دارد. در واقع اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید، خوردن ارده و عسل به افزایش و بهبود سیستم ایمنی بدنتان کمک بسزایی میکند. به همین دلیل به بسیاری از خانمهای باردار توصیه میشود که مصرف ارده و عسل برای دوران بارداری را فراموش نکنند.عسل خود به تنهایی کمک بسزایی در تنظیم فشار خون میکنند. در واقع افرادی که فشار خون پایینی دارند، میتوانند بدون مصرف شیرینی و شکلات، از عسل بهرهمند شوند و قند خونشان را تنظیم کنند. همچنین افرادی که فشار خون بالایی دارند، در صورتی که به صورت مداوم ارده و عسل مصرف کنند، پس از مدتی شاهد بهبود فشار خون بالای خود خواهند بود.
پیش از این گفتیم که ارده حاوی آنتیاکسیدان و چربی مفید است که برای سلامت قلب اهمیت دارد. اما شاید برایتان جالب باشد که بدانید، عسل برای درمان بیشتر بیماریهای قلبی مورد استفاده قرار میگیرد. از این جهت ارده و عسل برای قلب و سلامت جسمانی مفید هستند.آنتیاکسیدان موجود در ارده و عسل برای معده و رفلکس معده مفید است. همچنین آنتیاکسیدان با برخی از سلولهای سرطانی مبارزه میکند و مانع بروز بیماریهایی از جمله خود ایمنی و سرطان میشود. البته ناگفته نماند که ارده و عسل به روند بهبود سرطان در دوران شیمیدرمانی نیز کمک بسزایی میکند.
لازم به ذکر است که خواص عسل بینهایت است و به عنوان یک داروی طبیعی از هزاران سال گذشته در طب سنتی مورد استفاده قرار میگرفته است که معرفی دقیق هر یک از خواص آن، به کتاب حجیمی تبدیل خواهد شد. از این جهت توصیه میکنیم از خاصیت چندین برابر ارده و عسل هرگز غافل نشوید.
بدون دیدگاه